Kako odbojkaši Srbije mogu u Pariz?

Grbić prvo otežao put 'plavima', sada može da ga olakša

23.06.2024. 08:00
  • Podeli:
odbojkasi srbije-6677283316774.webp Foto: OSS

Odbojkaši Srbije poraženi su od Poljske na turniru Lige nacija u Ljubljani u pet setova.

Poljska je slavila sa 25:21, 21:25, 25:18, 22:25 i 15:11, pa je tim Nikole Grbića otežao Srbiji put ka Olimpijskim igrama.

Da je Srbija dobila osvojila bi 12,5 bodova za rang listu i onda se ne bi postavljalo pitanje ko bi otišao na olimpijski turnir u Pariz.

Ni ovako nije toliko loša situacija, jer je Srbija izgubila samo 0,01 bod i ostala ispred Kube sa kojom se nadmeće za poslednje mesto na Igrama u Francuskoj.

Srbija posle poraza od Poljske ima dve pobede (jednu nad Kubom, drugu nad Turskom) i poraz od Poljske pred poslednji meč sa Slovenijom u nedelju uveče od 20.30.

Kubanci imaju poraze od Srbije i Slovenije i pobedu nad Bugarskom, dok danas igraju protiv Poljske od 13 časova.

Ukoliko Poljaci ispune ulogu favorita i pobede, Srbija će otići na Olimpijske igre. A ako ne, onda „plavi“ moraju sami da odlučuju o svojoj sudbini.

Moraće da pobede Sloveniju što neće biti lako, ali ni nemoguće. Srbija trenutno ima 260,08 bodova na desetom mestu rang liste, dok Kuba poziciju ispod ima 251,69 bodova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()