Zlatni šahisti Srbije: Najbolji na Evropskom prvenstvu

Istorijski uspeh muške reprezentacije Srbije, ponosni su u Šahovskom savezu Srbije

21.11.2023. 12:04
  • Podeli:
Šahisti Srbije-655c8e4ab9dfe.webp Foto: Šahovski savez Srbije

Muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi, pošto su u poslednjem, 9. kolu pobedili Grčku rezultatom 3:1.

Srbija je osvojila 15 bodova, koliko i drugoplasirana Nemačka. Međutim, Srbiji je pripalo zlato na osnovu dodatnih kriterijuma. Treće mesto je osvojila selekcija Jermenije sa 13 bodova.

Selektor Srbije je Miodrag Perunović, a trener Miloš Perunović.

Šahovski savez Srbije je na društvenim mrežama objavio da su istorijski uspeh Srbiji doneli: Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Indjić, Robert Markuš i Velimir Ivić.

"Šampioni Evrope u šahu 2023. Istorijski uspeh muške reprezentacije Srbije. Odlična igra naših reprezentativaca, sjajna atmosfera u ekipi, iskustvo trenera i selektora dovelo je našu reprezentaciju na tron Evrope. Bravo momci", objavio je Šahovski savez Srbije na društvenoj mreži X.

Šahistkinje Srbije su u poslednjem kolu poražene od Azerbejdžana 3:1, a na kraju su osvojile osmo mesto sa 11 bodova. Zlatna medalja pripala je Bugarskoj sa 16 bodova, dok je Azerbejdžan bio drugi sa 15. Francuska je stigla do bronze sa 12 bodova.

Za selekciju Srbije nastupile su Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin, Tijana Mandura i Jovana Erić.

Selektorka ženske reprezentacije Srbije u šahu je Alisa Marić, a trener Zoran Arsović.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()