Kecmanović posle preokreta patosirao Musetija: Srbija vodi protiv Italije u polufinalu Dejvis kupa

U drugom meču sastaće se Novak Đoković i Janik Siner

25.11.2023. 14:46
  • Podeli:
dejvis kup, teniseri srbije u malagi, miomir kecmanović - 22 nov 2023 - foto TSS Srđan Stevanović (3)-655e735980c51.webp Foto: TSS/Srđan Stevanović

Srpski teniser, Miomir Kecmanović, odigrao je fantastičan meč i doneo je prednost reprezentaciji Srbije u polufinalu Dejvis kupa. Kecmanović je u tri seta, posle preokreta, pobedio Lorenca Musetija sa 2:1 (6:7, 6:2, 6:1).

Fantastičan tenis sa obe strane smo gledali u prvom periodu igre koji je trajao sat i 13 minuta. Kecmanović je od starta imao prednost, pošto je u prvom gemu napravio brejk i delovao je prilično sigurno sve do šestog gema.

Spasio je prvu brejk loptu, pa uspeo da dođe do završnice seta sa prednosti od jednog brejka. Ali, pri rezultatu 5:4, Museti je, u poslednjem momentu, uspeo da se vrati u set. On je ubrzo stigao do taj-brejka, a u njemu su obojica igrali sjajno. Nažalost, posle velike borbe, Italijan je stigao do prednosti.

Pao je u igri Museti u drugom delu drugog seta, dok je Kecmanović nastavio sa izuzetno kvalitetnom igrom. Bilo je važno da se psihički pad ne desi kod Kecmanovića nakon što je izgubio prvi set na onakav način. Srećom, to se nije dogodilo.

Igrao je Miomir odlično na startu drugog dela igre, baš kao i Museti, koji je sjajnom defanzivom pravio manje probleme rivalu. Međutim, sredinom seta, Italijan je posustao, taman toliko da Kecmanoviću omogući dva brejka i povratak u meč, odnosno izjednačenje u setovima.

Nastavio je srpski teniser u istom ritmu tokom trećeg seta. Već u drugom gemu došao je do brejka, koji je zatim ekspresno potvrdio. Opet je došao Kecmanović do brejka u četvrtom gemu i tako poveo sa 4:0. Nakon toga nastavio je sigurno da servira do pobede u meču.

U drugom meču dana sastaće se Janik Siner i Novak Đoković od 15 časova

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()