Troicki: To što Novak radi za reprezentaciju je istorijski podvig

Mi ćemo igrati našu igru i nadamo se pobedi uvek, rekao je trener u timu Srbije Ilija Bozoljac

24.11.2023. 14:05
  • Podeli:
dejvis kup, teniseri srbije u malagi, viktor troicki, novak đoković - 22 nov 2023 - foto TSS Srđan Stevanović (1)-655dfccf7c564.webp Foto: TSS/Srđan Stevanović

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki izjavio je posle trijumfa nad Velikom Britanijom u četvrtfinalu F8 u Malagi, da je Novak Đoković ostvario istorijski podvig.

"Sjajan je osećaj dan posle pobede. Čestitao bih igračima koji su izneli pobedu, ali i ostatku tima na sjajno odrađenom poslu. Pobeda je izvojevena posle singlova u dva teška meča, jer Britanija ima odlične igrače i igrali su dobro", rekao je Viktor Troicki.

Osvrnuo se selektor Dejvis kup tima Srbije i na pojedinačan učinak reprezentativaca.

"Prvo je Miša Kecmanović odigra sjajan meč. Borio se do kraja, izdržao i pobedio. Naravno, Novak, na kraju, impresivno. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda", konstatovao je Troicki i dodao da se raduje mečevima sa Italijom u polufinalu.

"Olakšavajuća okolnost je što imamo dan odmora. Momci će moći da se spreme. Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem", poručio je selektor AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki.

Trener u Dejvis kup timu Srbije Ilija Bozoljac izjavio je da su svi u ekipi ponosni na igrače.

"Svi su videli da je u četvrtak bilo sjajno. Kecmanović je prvi meč odigrao fenomenalno, svi smo ponosni na njega. Novak je protiv Norija sjajno pobedio. Sve čestitke. Ušli smo u polufinale, protivnik je Italija. Mi ćemo igrati našu igru i nadamo se pobedi uvek. Na momcima je da odrade najteži deo puta do pobede, a verujem da su spremni da to urade", zaključio je Bozoljac.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()