Važan potez pred finale sa Đokovićem: Alkarazu stiže veliko pojačanje

I Španac igra za istoriju

04.08.2024. 10:44
  • Podeli:
karlos alkaraz, 14 jul 2024 - reuters (2)-6694fa64797b2.webp Foto: Reuters

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković od 14.00 sastaće se sa Karlosom Alkarazom, u istorijskom finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Odlično je igrao Novak tokom turnira, ali sada pred njega staje najteži izazov do sada. Ipak, svestan je i mladi Španac koliko će biti teško, te je tim povodom odlučio da povuče jedan zanimljiv potez.

Naime, selektor španske teniske reprezentacije, David Ferer, otkrio je o čemu je reč.

On je u razgovoru za portal "cadeaser.com", otkrio da će Španac imati pomoć pred finale, a prvo je prokomentarisao meč sa Novakom.

"Biće to težak meč, odlična utakmica za ljubitelje tenisa, ali da, ne smunjam da je Đoković ove nedelje igrao veoma dobar tenis, već smo to videli u Rafinom meču, i videlo se da se kretao veoma dobro, sa veoma dobrim osećajem na šljaci, dobro oseća loptu, ali msilim i da je dobro. To što Karlos stiže sa danom odmora, takođe nam pomaže da se suočimo sa teškom igrom i puno borbe", počeo je Ferer.

Alkaraz će pred finale raditi sa svojim trenerom, Huanom Karlosom Fererom, koji inače do sada nije bio u Parizu na olimpijskom turniru.

"Nećemo menjati rutinu koju smo pratili. Idemo na zagrevanje zajedno, a doći će i njegov trener Huan Karlos Ferero, tako da je to još jedan podsticaj, i dobro za sve", otkrio je Ferer.

Podsetimo, ukoliko Novak dođe do zlatne medalje, tako će kompletirati osvajanje svih najvećih takmičenja u svetu tenisa, te se tako učvrstiti na "tronu" najvećeg ikad.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()