Zimonjić za UNU o uspehu Novaka Đokovića: Najveći svih vremena godinama čeznuo za zlatnim odličjem

Verovali jesmo u Novaka, ali ono što se dogodilo na terenu "Filip Šatrije" je zaista pravo Božije čudo.

Autor: Web UNA TV
07.08.2024. 08:15
  • Podeli:

"Bog je veliki! Ovo je za Srbiju!" sa suzama je Novak Đoković slavio olimpijsko zlato i tako ušao u društvo onih koji imaju zlatni grend slem karijere. 

Zlatna medalja predstavlja neverovatnu 99. titulu u njegovoj karijeri, koja je dostignuta pobedom protiv Španca Karlosa Alkaraza i to bez izgubljenog seta. 

U emisiji "Popodne" na UNA televiziji, nekadašnji reprezentativac Srbije u tenisu Nenad Zimonjić pre godinu dana, kada je Novak prešao još jednu granicu osvajanjem titule na US openu i tada "stao rame uz rame" sa čuvenom teniserkom Margaret Kort sa ukupno 24 gren slem titule, rekao je da mu nedostaje samo medalja sa Olimpijskih igara, za istoriju i legendu. I tada smo konstatovali da nedostaje taj poslednji dragulj u Novakovoj kruni, ali da nema sumnje da će do njega i stići. 

Verovali jesmo, ali ono što se dogodilo na terenu "Filip Šatrije" je zaista pravo Božije čudo. 

"Prosto je neverovatno šta je sve Novak postigao u svojoj karijeri, ovo je kruna te uspešne i fenomenalne karijere i ne verujem da će to iko ikada ponoviti. Ovo je ono na šta je morao da čeka tolike godine. Ja sam i bio na prvim Olimpiskim igrama 2008. godine kada je on igrao, tada smo i igrali i dubl zajedno i znam koliko mu je teško pao taj poraz i protiv Nadala, ali je uspeo da uzme bronzanu medalju. On je bio sa mnom i na mojim poslednjim Igrama 2016. u Riju gde mu se desio peh sa povredom, to je i meni bio peh, jer smo igrali zajedno u dublu. On je želeo da proba da igra, iako je bilo evidentno da nije bio u stanju", seća se Zimonjić za UNU i nastavlja: 

"I kad čekate nešto toliko dugo i kad se nadate i kad to ostvarite onda su reakcije upravo takve. Veliko olakšanje, puno emocija. Ovaj način je najbolji da zaokruži svoju karijeru. I divno je što je sve to mogao da podeli sa svojom porodicom". 

Novak Đoković je posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama oborio nekoliko rekorda. Postao je najstariji teniser koji je osvojio Olimpijski turnir, a onda je postao i prvi teniser koji je osvojio zlatnu medalju, a da nije izgubio niti jedan set od povratka tenisa na Olimpijske igre, što se desilo 1988. godine. 

Nole je redom savladao Ebdena iz Australije, Nadala iz Španije, Kepfera iz Nemačke, Cicipasa iz Grčke, Musetija iz Italije i, na kraju, Alkaraza iz Španije. Sve rezultatom 2:0 i povređen. 

"Nepredvidivo je sve, mislili smo da će osvojiti zlato u Tokiju, ali nije se desilo. Ovde sada je bilo veliki znak pitanja sve, pa evo desila se medalja. Iako on nije bio na svojih 100 odsto, uspeo je da dođe do finala i odigra kako treba. Uspeo je da dođe do svog cilja, fascinatno je to, zatekao sam ga pre Monte Karla, fizički nije bio spreman, tada gde je bio i gde je sada, to je neverovatno. Treba čestitati celom timu, pogotovo njegovom kondicionom treneru. Neverovatno je da je Novak uspeo da obraduje celu naciju. Nema dalje sad, treba uživati, treba da igra koliko mu je moguće, na turnirima gde želi i koliko želi, a ja verujem da će on igrati sve dok veruje u sebe da može da pobedi najbolje tenisere na svetu", kaže Zimonjić.

Đoković je postao i peti teniser ili teniserka sa osvojenim "zlatnim slemom" - olimpijsko zlato i najmanje po jednom svaki grend slem turnir. Ovim dostignućem mogli su do sad da se pohvale samo supružnici Štefi Graf i Andre Agasi, kao i Serena Vilijams i Rafael Nadal.  Đoković je pre olimpijskog zlata osvojio 24 grend slem pehara - 10 Australijan opena, tri Rolan Garosa, sedam Vimbldona i četiri Ju Es opena.

"Novak igra najbolje kada je najvažnije. Ovo je njemu bio najvažniji meč u karijeri, nema sumnje, da nije uspeo bila bi to njemu velika bol i žal. Mnogo mi je drago zbog njegovog uspeha i svega što je postigao za sve ove godine", poručuje Zimonjić u razgovoru za UNU. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()