Žreb za Vimbldon: Đoković saznao protiv koga kreće u odbranu titule

Srbija ima novajlije na Grend slemu u Londonu: Natalija Stevanović i Hamad Međedović

30.06.2023. 12:18
  • Podeli:
Novak Đoković1-649e7c49120e7.webp Foto: Steven Paston/PA via AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Argentinca Pedra Kaćina u 1. kolu Vimbldona, odlučeno je žrebom.

U Đokovićevoj polovini žreba nalaze se Kasper Rud, Andrej Rubljov i Janik Siner. Sa druge strane kostura, uz Karlosa Alkaraza, za mesto u finalu će se boriti Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Holgar Rune.

Filip Krajinović će takmičenje otvoriti protiv Kanađanina Feliksa Ože Alijasima, dok će Miomir Kecmanović odmeriti snage sa Argentincem Dijegom Švarcmanom. Protivnik Hamada Međedovića u prvom kolu biće Australijanac Kristofer O'Konel, Dušan Lajović će na prvom koraku igrati protiv nemačkog tenisera Jana Čoinskog koji je dobio vajld kard, dok će Laslo Đere igrati sa francuskim teniserom Maksimom Kresijem.

Srpska teniserka Natalija Stevanović u 1. kolu Vimbldona za protivnicu je dobila Petru Kvitovu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()