Zverevu ni set ni brejk zaostatka ne mogu ništa: Nemac zakazao teniski klasik sa Alkarazom

Aleksandar se pobedom vratio u najboljih pet na svetu

13.03.2024. 13:47
  • Podeli:
Aleksandar Zverev Indijan Vels AP PhotoMark J. Terrill_Tanjug-65f18cac23620.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u četvrtfinale Indijan Velsa, pošto je posle preokreta bio bolji od Australijanca Aleksa De Minora rezultatom 5:7, 6:2, 6:3.

Zverev nije dobro otvorio meč, prvi je pretrpeo gubitak servisa posle maratonskog petog gema. Servirao je potom De Minor za vođstvo u setovima, ali se Nemac odbranio. Ponovo je Australijanac došao do brejka, ovoga puta u 11. gemu, kasnije ga potvrdio i tako poveo 1:0.

Odmah je u drugom setu popularni “Demon” napravio brejk i delovalo je da je otpor Zvereva slomljen, ali onda se teniser rođen u Hamburgu probudio i do kraja meča nije izgubi servis, a u čak četiri navrata je napravio brejk – triput u drugom i jednom u trećem setu.

Pobedom je Zverev osigurao "preskakanje" Andreja Rubljova i povratak među najboljih pet igrača ATP liste posle dugog perioda, koji je u 2023. godini obeležila i teška povreda skočnog zgloba tokom polufinala Rolan Garosa.

Naredni protivnik je Karlos Alkaraz, teniser kojeg je Zverev pobedio u četvrtfinalu prvog grend slema sezone - Australijan open

Španac Alkaraz u Kaliforniji brani titulu.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()