Google Chrome donosi nekoliko noviteta: Evo šta sve sada može

Najveći novitet dolazi u obliku novog bočnog panela koji će proceduru promene izgleda učiniti dosta jednostavnijom

25.05.2023. 13:57
  • Podeli:
Google Chrome_Gugl Hrom_internet pregledač_Foto Pixabay-646f2c1153af9.webp Foto: Pixabay

Izgled popularnog internet pregledača može da se uređuje po željama korisnika uz pomoć redizajniranog i intuitivnog interfejsa.

Google Chrome sada ima novu nadogradnju koja omogućava lakše uređivanje i personalizaciju izgleda pregledača, poručuju iz kompanije Google.

Chrome je godinama na dnu ekrana imao opciju "Customize Chrome", a novitet dolazi u obliku novog bočnog panela koji će proceduru promene izgleda učiniti dosta jednostavnijom.

Novi bočni panel dolazi sa nizom opcija koje možete da isprobate tako što ćete otvarate nove tabove, što znači da ćete brzo moći da proverite da li vam nešto odgovara ili ne, piše TechCrunch.

Chrome nudi stotine slika raspoređenih po raznim kategorijama, koje možete da pretražujete klikom na opciju za menjanje teme ili "Change theme". U ponudi su kategorije koje idu od "pejzaža" do "morskih bespuća".

Ako vam je veoma teško da pronađete svog favorita, uvek možete da naterate program da svakog dana menja sliku u neku od vaših omiljenih. Još jedan način na koji možete da uredite interfejs je menjanje pozadine i boje prema svom (svakom) profilu, prenosi Tportal.

Na kraju, teme možete dodatno da personalizujete posebnom bojom, tako da birate temu i gledate kako se pregledač podešava kako bi se sa njom uskladio. Takođe vam je na raspolaganju menjanje teme u neku drugu, ako vam se trenutna nekim slučajem ne sviđa.

I pored toga što menjanje izgleda Chromea nije ništa novo, nadogradnja čitav proces čini znatno intuitivnijim i jednostavnijim. Da biste je aktivirali, potrebno je samo da preuzmete novu Google Chrome verziju za desktop.

  • Podeli: