Oglasila se majka male Danke: "Brinemo za svoju bezbednost, samo želim da znam gde mi je dete"

Više javno tužilaštvu u Zaječaru podiglo je optužnicu za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić

24.09.2024. 09:58
  • Podeli:
potraga za dankom ilić, danka ilić, banjsko polje, 29 mart 2024  - foto Tanjug Rade Prelić-660fa11dc1ca9.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Verujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na veštačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se veštači. Svi su zaboravili šta su njih dvojica rekli kada se pojavio snimak iz Beča, rekli su: "Brate, izvukli smo se." Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku!", ovako se oglasila majka  devojčice Danke Ilić za čije je ubistvo, šest meseci nakon njenog nestanka, Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo optužnicu protiv dvojice osumnjičenih.

Kako prenose beogardski mediji, majka je izjavila da samo želi da zna gde joj je dete.

"Šta god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim da znam gde mi je dete, da imam gde da odem sveću da mu zapalim!",  kaže Ivana, prenosi Blic.

 Prema njenim rečima, svi su zaboravili šta su osumnjičeni za ubistvo njene ćerkice govorili nakon što se pojavio snimak iz Beča devojčice za koju se mislilo da je njena Danka.

"Oni su tada rekli: "Brate, izvukli smo se". Svi su to zaboravili, svi i dalje krive mene", kaže ona.
Nemanja Nikolić

Poslednjih šest meseci Ivana prolazi kroz pakao. Pored gubitka deteta, činjenice da ne zna šta se desilo sa njom, ona brine za svoju bezbednost, ali i bezbednost svoje drugo dece. Neke situacije ona je prijavila policiji.

"Brinemo se za svoju bezbednost"

"Jedna žena, mislim da je poreklom iz Zlota, koja se druži sa Radetom, ocem od Dejana Dragijevića pljuje po nama, govori da sam ja u dogovoru sa državom učinila nešto detetu. Govori da je moje dete u Nemačkoj. Strašne stvari piše za nas. Brinem se za svoju sigurnost, svi znaju gde živimo, gde su nam vrata", kaže  Ivana.

Podsetimo, Više javno tužilaštvu u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji se sumnjiče da su ubili Danku Ilić, dvogodišnju devojčicu iz Bora. Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog dela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Tužilaštvo je dalo predlog da se okrivljenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()