Dodik: Da budemo ponosni što smo živeli u vreme Siniše Mihajlovića

Vrednosti koje je Mihajlović promovisao su putokaz za mlade i uspešne ljude, odnos prema porodici i društvu, napisao je predsednik RS

17.12.2022. 17:07
  • Podeli:
FkMAN6sXwAAcLK5-639de78a417a4.webp Foto: Twitter@miloraddodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je nekadašnji fudbalski reprezentativac i trener obeležio ne samo sportsku sferu života, nego i vreme u kome je živeo.

Dodik se u Beogradu upisao u Knjigu žalosti.

"Ovo nije pozdrav, jer Siniša ostaje u sećanjima. On je obeležio, ne samo fudbalsku sferu života, nego i vreme u kom je živeo. Nesumnjive vrednosti koje je promovisao su putokaz za mlade i uspešne ljude, da se bave ne samo sportom, već i da čuvaju odnos prema porodici, društvu i patriotizam. Kad je reč o Siniši, privrženost porodici mu je bila vrednost u osnovi svega. Teško je naći reči, čini se da nešto ostaje nedorečeno, ali trebalo bi da budemo ponosni što smo živeli u vremenu Siniše Mihajlovića i što smo ga poznavali", rekao je Dodik, preneo je zvanični sajt FK Crvena zvezda.

On je istakao da je Mihajlovića karakterisao dobar odnos prema svim ljudima.

"Lično smo se poznavali, družili na skupovima, a neposrednost koju je imao, kao i privrženost prema ljudima, je fascinantna. Posebna emocija je u činjenici da je njegov otac iz mog kraja. Veoma tužno smo svi primili vest o Sinišinoj smrti. Znali smo da se bori, bili uz njega, verovali da će pobediti, ali bolest je jača od želje miliona nas da Siniša pobedi. Nije uspeo, ali je ostavio nesumnjiv trag. Ljudi ne odlaze kad se sahrane, jer sećanje na njih živi večno i tako će biti i s njim", rekao je Dodik.

Mihajlović će biti sahranjen u ponedeljak u Rimu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()