Gde će Čačani odlagati smeće dok se ne reši problem sa deponijom Duboko?

Deponija Duboko je u ovom trenutku zatovrena

16.05.2024. 17:33
  • Podeli:
deponija duboko helikopter mup srbije-663cb7523684d.webp Foto: MUP Srbije

Grad Čačak će u narednom periodu, sve do rešenja problema požara na regionalnoj deponiji Duboko, otpad odlagati u Kraljevu, rekao je gradonačelnik grada Čačka, Milun Todorović.

"Deponija Duboko je u ovom trenutku zatovrena. Tim povodom smo imali važno i ozbiljne sastanke sa kolegama iz Kraljeva. Uspeli smo da dogovorimo sa gradonačelnikom Kraljeva, Predragom Terzićem da već od danas, oko 150 tona otapada transportujemo u deponiju u Kraljevo, dok se potpuno ne bude stabilizovala regionalna deponija Duboko. Očekujemo da to bude u narednih najkasnije 20 do 25 dana, a onda nastavljamo sa trafser stanicom is a transportom otpada u regionalnu deponiju Duboko”, kazao je Todorović.

Regionalna deponija Duboko nalazi se na teritoriji grada Užica, a na njoj otpad odlaže devet gradova i opština Moravičkog i Zlatiborskog okruga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()