Srbija gori već dva dana: Građani, obratite pažnju - Čaušić ima važan apel

Oglasio se nakon požara na Novom Beogradu

24.06.2024. 08:26
  • Podeli:
vatrogasci vatra požar-667868bd056c8.webp Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je danas da je prethodna 24 sata bilo nekoliko većih požara, ali da nije bilo nastradalih zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasnih ekipa.

Čaušić je rekao da su, na poziv zbog jutrošnjeg požara u kafiću u bulevaru Maršala Tolbuhina na Novom Beogradu, vatrogasci stigli za samo četiri minuta, a da je objekat već bio u plamenu i da dosadašnji rezultati ukazuju da je do požara moglo da dođe zbog ljudskog faktora.

"Zasad nema stradalih, kolege još otvaraju stanove da vide da eventualno nema stanara", rekao je Čaušić za RTS.

On je napomenuo da je juče bio i požar u klanici u Boljevcima, u Surčinu  požar na 1.000 kvadrata u objektu filmske opreme, u delu KBC "Dragiša Mišović" dodajući da je velika sreća da nije bilo stradalih.

Čaušić je apelovao na građane da zbog visokih temperatura i preopterećenosti sistema vode računa, u tropskim danima ne ostavljaju upaljene klime kada napuštaju stan, preciziravši da su uzroci požara različiti.

Govoreći o jučerašnjem požaru u delu KBC Dragiša Mišović, Čaušić je izjavio da su preduzete mere dale rezultate i da su vatrogasne ekipe stigle za nekoliko minuta.

Nekoliko pacijenata je evakuisano jer je u tom bloku bolnice nestalo struje, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a. 

"Najvažnije je spasavanje ljudskih zivota, to je naš primarni cilj i sprečavanje širenja vatre", dodao je Čaušić.

Govoreći o požaru na deponiji u Smederevu, on je rekao da je u pitanju površinski požar koji se specifično gasi, natrpavanjem zemlje.

Smatramo da ćemo i taj požar dobro lokalizovati, tu su pripadnici sektora, rekao je Čaušić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()