Banjskom odjekuju pucnji: Na sever Kosova hitno došao i Lajčak

Ulaz u Banjsku je blokiran.

24.09.2023. 11:33
  • Podeli:
selo banjska kosovo YT kosovo online-65100245cddfe.webp Foto: Youtube/PrintScreen/Kosovo Online

U Banjskoj su se oko 11 časova čuli pucnji, a za sada nije poznato ko je otvorio vatru, javljaju reporteri Kosovo onlajna.ž

Na ulazu u Banjsku nalazi se jedno oklopno vozilo specijalnih policijskih snaga Kosova i vozilo Euleksa, pripadnika Kfora nema.

Ulaz u Banjsku je blokiran. Jedan meštanin se požalio da je pokušao da prođe ka ovom mestu kako bi nahranio stoku, ali ga nisu ga pustili.

Kosovska policija zabranila je i vozilu Hitne pomoći da prođe do mesta Banjska kako bi lekarska ekipa pružila pomoć pacijentu koji je zatražio pomoć jer mu je pozlilo, preneo je vozač saniteta reporteru Kosovo onlajna.

"Imali smo poziv, čoveku je pozlilo u Banjskoj, ali nas ne puštaju da idemo do njega. Čovek može da umre svakog momenta, ali nama ne dozvoljavaju da prođemo. Ne znam kako da prođemo", rekao je vozač Hitne pomoći za Kosovo onlajn.

Sanitet je zaustavljen na magistrali, a policajci koji su mu prišli rekli su vozaču da nastavi da vozi i da nema zadržavanja na magistrali.

U bazi specijalnih jedinica Kosovske policije koja se nalazi u blizini prelaza Jarinje  mogu se videti dva oklopna vozila i nekoliko naoružanih policajaca na magistralnom putu Leposavić - Raška. Administrativni prelaz Jarinje zatvoren je iz pravca Raške ka Leposaviću.

Sve koji izlaze sa Kosova, policija detaljno kontroliše uz obavezno otvaranje gepeka.

Civilna vozila nesmetano prolaze kroz Balaban u oba pravca.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak došao je na Kosovo, preneli su izvori portala Dukađini.

Od jutros je na severu Kosova i Metohije napeto. Specijalne snage policije koncentrisane su na ulazu u mesto Banjska.

Kosovska policija saopštila je da je sinoć u 2.34 jedinica primetila da su na ulazu u selo Bajnska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran. 

Kada su jedinice iz stanice Zvečan stigle do ovog mesta, kako su naveli, "naišle su na otpor", dva policajca su upucana, a jedan je podlegao povredama.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()