Dejan Damnjanović izabran za direktora Agencije za sprečavanje korupcije

Damjanović je dosad radio na poziciji zamenika direktora Agencije Sikimića.

27.02.2023. 16:24
  • Podeli:
dejan damnjanović agencija za sprečavanje korupcije-63fccb2665256.webp Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

Za novog direktora Agencije za sprečavanje korupcije danas je izabran Dejan Damjanović.

Damjanović je diplomirani pravnik, a u Agenciji za sprečavanje korupcije radi od osnivanja, prvo u odeljenju za registre, potom ma mestu načelnika odeljenja za registre i od 2012 dužnost šefa kancelarije direktora Agencije.

Bio je zamenik direktora Agencije Dragana Sikimića.

Damjanović je bio prvi na rang listi učesnika konkursa komisije za izbor direktora, a za njega je glasalo 145 poslanika.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izveštaje nezavisnoh državnih organa za 2021. godinu, među kojima su Fiskalni savet Srbije, Državna revizorska institucija, Poverenik za informacije od javnog značaja, Agencija za sprečavanje korupcije, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i drugi.

Skupština bira nezavisna tela, pa samim tim razmatra i njihove izveštaje jednom godišnje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()