Kurti: Dogovori Beograda i Prištine treba u potpunosti da se sprovedu

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj je izjavio da će Brisel nadzirati poštovanje dogovora

16.04.2023. 13:08
  • Podeli:
kurti u briselu virginia mayo ap via tanjug-63fd12d2b7579.webp Foto: Virginia Mayo AP via Tanjug

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, izjavio je danas da ono što je dogovoreno između Beograda i Prištine treba da se u potpunosti sprovede, bez delimične implementacije i kašnjenja.

"Proveli smo poslednje dve godine u Briselu razgovarajući o pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije. 18. marta u Ohridu visoki predstavnik EU Žozep Borelj je zvanično objavio dogovor. Ono što je dogovoreno treba u potpunosti da se sprovede. Bez delimične implementacije i bez kašnjenja", naveo je Kurti na Tviteru.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj je, posle pregovora u Ohridu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Kurtijem o primeni sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, izjavio da će Brisel nadzirati poštovanje dogovora, jer je “on sada deo pregovaračkog okvira Srbije i Kosova na njihovom putu ka članstvu u EU”, a da će nepoštovanje dogovora imati posledice.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()