Retrospektiva dana u Granadi: Vučić sa evropskim liderima o situaciji na KiM

Vučić je juče učestvovao na trećem Samitu Evropske političke zajednice u Granadi gde je razgovarao sa brojnim evropskim liderima.

06.10.2023. 12:48
  • Podeli:
Tan2023-10-0513281459_6 aleksandar vucic POOL PEUE-651fe5d8b573e.webp Foto: Tanjug/POOL PEUE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tokom brojnih susreta i bilateralnih sastanaka sa evropskim liderima u Granadi razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o mnogim drugim temama. 

"Moj posao je da objasnim pozicije Srbije, što ću nastaviti da radim. Borićemo se za svoju zemlju svom snagom i nadam se da ćemo u tome uspeti", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je juče učestvovao na trećem Samitu Evropske političke zajednice u Granadi gde je razgovarao sa brojnim evropskim liderima.

Sinoć se sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a pre toga sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, premijerkom Islanda Kastrin Jakobsdotir, predsednicom vlade Italije Đorđom Meloni.

Tokom dana Vucić je razgovarao i sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerima Norveške Jonasom Garom, Luksemburga Gzavijeom Betelom i  Holandije Markom Ruteom.

Vučić je pored ostalog imao sastanke i sa premijerima Mađarske Viktorom Orbanom, Severne Mekedonije Dimitrom Kovačevskim, Španije Pedrom Sančezom, premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()