Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Kine Li Minga

Predsednik Vučić je posebno istakao zaslugu kineskih investicija za priredni rast naše zemlje.

02.10.2023. 13:44
  • Podeli:
kineski ambasador nemanja jovanović tanjug-651aac30f1432.webp Foto: Nemanja Jovanović/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu, uz uverenje da će svojim radom i posvećenošću dati značajan doprinos daljem razvoju sveukupne saradnje dve  zemlje.

Predsednik Vučić je ovom prilikom novom ambasadoru čestitao Dan osnivanja NR Kine, uz najbolje želje za dalji napredak zemlje, čiji dosadašnji impresivni rezultati predstavljaju motivaciju i Srbiji da u svojim okvirima nastavi sa snažnim razvojem, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Vučić je posebno istakao zaslugu kineskih investicija za priredni rast naše zemlje.

Vučić je konstatovao da ambasador Li preuzima dužnost u godini u kojoj se obeležava 10 godina od inicijative predsednika Si Đinpinga "Pojas i put", koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja. 

S tim u vezi je istakao veliki značaj koji za našu zemlju ima predstojeća poseta Pekingu i učešće na Trećem forumu, kojom prilikom će biti zaključen veliki broj bilateralnih sporazuma između Srbije i Kine.

Predsednik Vučić je ponovio posebnu zahvalnost Kini na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, u isto vreme izrazivši podršku Srbije politici ''jedne Kine''.

Ambasador Li je poručio da Kina u Srbiji vidi pouzdanog partnera u Evropi, čiji se odnosi zasnivaju na tri stuba: strateškom liderstvu, istorijskom prijateljstvu i ekonomskoj saradnji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()