Danas nastavak suđenja Dodiku i Lukiću u Sudu BiH

Ročište je zakazano za 13 sati u Sudu BiH u Sarajevu

22.05.2024. 09:04
  • Podeli:
lukić dodik srna-65e8734a113d7.webp Foto: Srna

U Sudu BiH za danas je najavljen nastavak suđenja predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika.

Kako je ranije najavila odbrana Dodika i Lukića na današnjem ročistu se očekuje da Tužilaštvo Bi nastavi sa izvođenjem materijalnih dokaza.

I odbrana Dodika i Lukića pripremila je materijalne dokaze i nada se da će Sud BiH prihvatiti sve njihove predloge kako njihovim branjenicima ne bi bilo uskraćeno pravo na odbranu.

Na prošlom ročistu održanom 29. aprila, Sud BiH i odbrana nisu prihvatili kao dokaz Tužilaštva Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je bio skinut sa internet stranice UN i preveden na "bosanski jezik".

Ročište je zakazano za 13 sati u Sudu BiH u Sarajevu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()