Delegacija Srba sa Kosova i Metohije na proslavi Dana Republike Srpske

Delegaciju će činiti srpski funkcioneri u srpskim institucijama, lekari i privrednici sa Kosmeta

04.01.2023. 13:44
  • Podeli:
narodna-skupstina-rs-nsrs-skupstina-banjaluka.jpg

Delegacija Srba sa Kosova i Metohije prisustvovaće 8. i 9. januara u Banjaluci i Istočnom Novom Sarajevu proslavi Dana Republike Srpske, najavljeno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Delegaciju će, navodi se, činiti srpski funkcioneri u srpskim institucijama, lekari i privrednici sa Kosmeta.

Predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji izrazili su zahvalnost na pozivu predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Odboru što će biti deo ove veličanstvene manifestacije i 31. rođendana Republike Srpske.

"Saradnjom Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i pozivom kabineta predsednika Republike Srpske i ove godine na proslavu Dana Republike Srpske 8. i 9. januara u Banjaluku i Istočno Novo Sarajevo dolazi delegacija Srba sa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju, prenela je Srna.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek izrazio je zahvalnost predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je javno na donatorskoj večeri 26. decembra odredio jedan transportni inkubator za ovu najznačajniju bolnicu i zdravstvenu ustanovu za srpski narod na Kosmetu.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godinu postojanja u Banjaluci i Istočnom Novom Sarajevu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()