'Dođe čovek koji je potomak fašista i nama drži predavanje': Dodikova poruka Šmitu

Komentarišući nametnute izmene Zakona o Memorijalnom centru, Dodik je rekao da Šmit "igra igru"

21.09.2023. 15:16
  • Podeli:
Milorad Dodik-64f32a5e8814c.webp Foto: Srna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Kristijan Šmit, koga je nazvao nemačkim turistom, nema pravo da drži predavanja, pogotovu što dolazi iz naroda čiji su pripadnici počinili Holokaust.

Komentarišući nametnute izmene Zakona o Memorijalnom centru, Dodik je rekao da Šmit "igra igru".

"To je za nas nebitno, kakav Memorijalni centar, neka ga nosi sa sobom", rekao je Dodik.

On je istakao da Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat, nema pravo da o ovoj temi drži predavanja.

"Dođe čovek koji je potomak fašista i naroda koji je počinio Holokaust i nama drži predavanja na tu temu", rekao je predsednik Republike Srpske, prenela je RTRS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()