Dodik: Jaka Srbija preduslov mira na Balkanu, Vučić lider koji Srbiju čini jačom

Dodik je ukazao da Srbija nastoji da zaštiti srpski narod, kao i srpske manastire i svetinje na Kosovu i Metohiji

19.12.2023. 10:51
  • Podeli:
Dodik konzulat Srbije Banjaluka-657ec9ee328cc.webp Foto: UNA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je za Republiku Srpsku jaka i bogata Srbija preduslov opšteg mira za čitav Balkan i istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lider koji Srbiju čini jačom i moćnijom.

Dodik je, u intervjuu za italijanski dnevnik La Stampa, rekao da se Srbija kroz svoju istoriju suočavala sa raznim izazovima i pritiscima i da je prosto nemoguće naći istorijski period koji nije obeležen borbom za zaštitu identiteta i postojanja srpskog naroda. 

"Srbija je krajem 20. veka ponovo doživela tragedije i pogrome. Danas gradi svoju budućnost", istakao je Dodik. 

On je, odgovarajući na pitanje o tvrdnjama opozicije u Srbiji o glasačima iz Republike Srpske, rekao da je pozvao sve one koji imaju pravo glasa u Republici Srpskoj da podrže listu koju predvodi Vučić i Srpsku naprednu stranku, jer je, kako je istakao, za Republiku Srpsku važan kontinuitet i nastavak započetih procesa.

Dodik je ukazao da Srbija nastoji da zaštiti srpski narod, kao i srpske manastire i svetinje na Kosovu i Metohiji.

Dodao je da Srbi na KiM nemaju osnovna prava, da su proganjani i da Srbija čini sve da ih zaštiti, ali da je situacija veoma složena jer međunarodna zajednica ne čini gotovo ništa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()