Dodik mitingom brani Republiku Srpsku: Dao rok CIK-u da proglasi preliminarne rezultate

Ukoliko, kazao je, sutra ne budu saopšteni preliminarni rezultati Opštih izbora održanih 2. oktobra, protiv CIK će biti podnete krivične prijave

21.10.2022. 13:19
  • Podeli:
milorad-dodik-armin-durgut-pixsell.jpg

Lider SNSD i kandidat za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je njegova pobeda na Opštim izborima u BiH neupitna.

On je rekao da sutra ističe rok CIK-u BiH da proglasi preliminarne rezultate koji su po pravilu i konačni, ali da ovo izborno telo čini sve da se to ne dogodi.

Ukoliko, kazao je, sutra ne budu saopšteni preliminarni rezultati Opštih izbora održanih 2. oktobra, protiv CIK će biti podnete krivične prijave. Dodao je da je rok za konačne rezultate 2. novembar.

On je optužio opozciju Republike Srpske da šuruje sa "muslimanskim faktorom" u BiH i najavio da će nadležni organi vratiti brojanje glasova u Republiku Srpsku, odnosno da će izbori biti vraćeni u Srpsku.

Takođe, najavio je da će u utorak, 24, oktobra u Banjaluci biti održan miting SNSD i koalicionih partnera na kome će, kako je kazao, pokazati spremnost da odbrane Republiku Srpsku.

"Pokazaćemo šta znači moć okupljanja, okupićemo najmanje 25.000 ljudi", rekao je Dodik i zahvalio intelektualcima koji su pokrenuli peticiju podrške njemu.

Ističe, da je sve činjeno da se dovede u pitanje Republika Srpska, ali da se to neće dozvoliti i da je Srpska "najstabilnija država".

"Omogućićemo Srpskoj da nastavi uobičajni razvojni put. Učinićemo sve da ono što smo iskazali kao naše politike u prošlosti obuhvatimo novim budžetom", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Istakao je da "ko gubi ima pravo da se ljuti" i da "čovek nije ono što misli o sebi, već je ono što o njemu misle drugi".

Spreman je, kazao je, da brani Republiku Srpsku, kao i na "šaradu" u kojoj se BiH nudi kandidatski status.

"Dajući status kandidata oni pokušavaju da zadrže lažnog âisokog predstavnika i strance u Ustavnom sudu. To je špekulacija EU. To je ponuda koja nije fer, ako ostaje visoki predstavnik, pogotovo ovaj lažni. Ako je to ponuda, mi ne prihvatimo to sa oduševljenjem", naveo je Dodik.

Najavio je da će sednica NSRS biti održana 26. oktobra i da biće razmatran rebalans budžeta Republike Srpske za ovu godinu. Također, 1. novembra biće i druga sednica NSRS u starom sazivu gde će se usvojiti novi budžet i ekonomska politika za 2023. godinu, rekao je Dodik, aktuelni srpski član Predsedništva BiH.

Cilj Republike Srpske je da se održi politika stabilnosti i rasta plata i penzija.

“Ono sto je dokaz ispravne ekonomske politike je mogućnost da RS redovno, bez zastoja isplaćuje svoje obaveze”, kazao je Dodik.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()