Dodik: Svet je na Trgu Krajine video sliku ljubavi i slobode hrabrog i slobodarskog srpskog naroda

U Banjaluci je u četvrtak održan veliki narodni skup "Srpska te zove"

19.04.2024. 11:24
  • Podeli:
milorad dodik srna-662237fe256bc.webp Foto: Srna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je na sinoćnjem mitingu "Srpska te zove" u Banjaluci svet video sliku hrabrog i odlučnog srpskog naroda, sliku patriota koji vole Republiku Srpsku i slobodu i koji neće da budu lažno žigosani i etiketirani ogavnom etiketom "genocidaša".

"Etiketu "genocidnog naroda i genocidne Republike Srpske" žele namerno i smišljeno da nam stave na čelo samo sa jednim ciljem - da nam ukinu Republiku i nametnu kolektivnu odgovornost za nešto što se nije desilo, i to ne samo nama, već i našim precima i potomcima. To je najveća smišljena uvreda koju su spremni da nam naprave, što je ponižavajuće i neprimereno za slobodarski srpski narod koji je podneo najveću žrtvu u svim proteklim ratovima, narodu koji je bio najveća žrtva genocida", naglasio je Dodik u izjavi za Srnu.

Dodik je i istakao da je svet sinoć imao priliku samo da vidi ljubav, emocije, patriotizam i želju da srpski narod želi da živi u miru u svojoj Republici Srpskoj za čiju odbranu je živote dalo hiljade srpskih junaka, koja nije nikakav inat već sloboda, da žele da žive ponosni bez bilo kakvog omalovažavanja, ponižavanja, nametanja mišljenja i falsifikovanja istorijskih činjenica od političkog Sarajeva i raznih belosvetskih mešetara.

"Niko nije ni sinoć, niti bilo kad negirao nešto što se nije desilo, jer čega nije bilo ne može se ni negirati. Sinoć smo po ko zna koji put rekli da se u Srebrenici desio veliki zločin i svi ljudi na Trgu Krajine su odali poštu svim stradalima, izrazili pijetet i saučešće njihovim porodicama", naglasio je Dodik.

Dodik je rekao, ako muslimani mogu i hoće da ignorišu srpske žrtve, da ih olako izbrišu gumicom sa papira, on to ne može, niti ima pravo na tako nešto.

"Ni kao čovek, ni kao Srbin, ni kao predsednik Republike Srpske neću, ne mogu i ne smem da zaboravim žrtvu svojih predaka radi budućnosti svojih i naših potomaka i radi Republike Srpske, a vama u Sarajevu ostavljam da radite po svojoj savesti", istakao je predsednik Republike Srpske, dodavši da izdajnik nikad nije bio, niti je ikada bio spreman za izdaju, niti je izdaja vlastitog naroda njegova opcija.

O tome šta je svijet vidio sinoć, rekao je Dodik za Srnu, ipak, najviše govori Konakovićeva izjava da, kako je rekao, nažalost, nas zove svojim komšijama i da, nažalost, sa nama dijeli političku stvarnost.

"Mi želimo dejtonsku BiH, da živimo jedni pored drugih u dva entiteta, poštujući dejtonsko uređenje BiH, a vi bi da BiH bude muslimanska, ni srpska, ni hrvatska, i da umesto domaćih političara sudbinu ovog naroda određuju stranci. To nikada nećemo dozvoliti, jer Republika Srpska je večna, kao što je večan i srpski narod"m, zaključio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()