Mirno, dostojanstveno i ponosno: Na skupu "Srpska te zove" u Banjaluci prisustvovalo oko 50.000 ljudi

U Banjaluci je u nedelju održan veliki javni skup pod nazivom "Srpska te zove"

19.04.2024. 08:24
  • Podeli:
miting srpska te zove, 18 april 2024 - foto Srna Borislav Zdrinja (3)-662154fec4196.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Јavni skup "Srpska te zove" koji je sinoć održan u Banjaluci u organizaciji Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, a kojem je prisustvovalo oko 50.000 građana, protekao je mirno i bez ijednog incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"MUP je povodom održavanja ovog javnog okupljanja preduzelo niz mjera i aktivnosti sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti i ovom prilikom se zahvaljujemo svim građanima, učesnicima ovog događaja koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli da sve protekne u najboljem mogućem redu", dodaje se u saopštenju.

Podsećamo, na Trgu Krajine u Banjaluci održan je veliki narodni miting "Srpska te zove". Na samom mitingu razvijena je srpska zastava duga 500 metara.

Na skupu su se čule poruke sloge, zajedništva, dostojanstva i ponosa srpskog naroda.

Skupu je prisustvovala i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić koja je istakla da, bez obzira na to sa kakvim se izazovima suočavamo, važno je da se Srbija i Republika Srpska drže zajedno, a da će oni koji su danas na vlasti u Srbiji, za razliku od nekih prethodnih, uvek biti uz Republiku Srpsku i srpski narod.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je muslimane da ako hoće zajednički život sa Srbima u BiH povuku predloženu rezoluciju o Srebrenici, a ako neće Srpska će razmisliti kako i dokle će učestvovati u životu u BiH.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović poručila je i da niko Srbima neće moći da uzme ni ponos ni sećanje, ali ni Republiku Srpsku zato što je ona, kazala je, izraz volje ovog naroda. Republika Srpska je, istakla je, bitka, politička i svaka druga, ona je okvir u kojem želimo da živimo i radimo i da je ostavimo našoj deci.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je sa skupa da Srpska ne da svoje, neće tuđe i da je sto puta jača nego što se to čini. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()