Nervoza Kristijana Šmita: Nešić mu se ne dopada, a Dodika bi da posavetuje

ministru bezbednosti u Savetu ministara Nenadu Nešiću je rekao je da se bavi poslovima koje nisu u njegovoj nadležnosti

09.11.2023. 10:41
  • Podeli:
Kristijan Šmit profimedia-1664735300550.webp Foto: Profimedia

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN, tvrdi da ništa nema protiv predsednika Republike Srpske, ali ima protiv njegovih odluka.

"Ne kažem da ja ne želim da razgovaram sa Miloradom Dodikom, ali on ne želi sa mnom da razgovara. U najboljem interesu Republike Srpske, sugerisao bih da promeni taj stav", rekao je Šmit gostujući u emisiji Telering na RTRS. 

Kada pominje Dodika ne kritikuje, kaže, njega već njegove odluke i smatra da, kako navodi, "jaki ljudi moraju prihvatiti da mogu da pogreše i da zbog toga moraju da snose posledice".

O ministru bezbednosti u Savetu ministara Nenadu Nešiću je rekao je da se bavi poslovima koje nisu u njegovoj nadležnosti, već Ministarstva inostranih poslova BiH, kao i da mu se njegovo ponašanje nikako ne dopada.

Nešić je ranije javno od državnih institucija BiH tražio da ispitaju status Šmita u BiH s obzirom na to da njegovu funkciju nije potvrdio Savet bezbednosti UN, a Šmit kaže da "način na koji se Nešić ponaša zaista brine".

"Posebno kada to pogledate u kontekstu bezbednosne situacije", rekao je Šmit i ističe da je korektan zato što je Nemac.

Dodao je da nije srećan kada vidi da Nešić daje neke izjave koje su, kako smatra, pogrešne i zlonamerne. 

"Zaista bi trebao raditi da njegove namere budu po strani i da u miru nastavimo da radimo svako svoj posao", naveo je Šmit.

Smatra da bi Nešić trebalo da mu bude zahvalan što se ovoliko trudi da, kako kaže, donese boljitak zemlji.  

"Trebalo bi ga je stid što se upušta u ovakve igre. Ali ako neko misli da se može poigravati sa ovim temama samo da bi napravio šou, onda to ne prihvatam. To je neodgovorno ponašanje. On bi trebao da bude svestan da se ne može ovako ponašati i ne dopada mi se njegovo ponašanje",  kazao je Šmit.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()