'Nikakvih dokaza nema i pravi se improvizacija suđenja': Završeno ročište protiv Dodika i Lukića

Naredno ročište zakazano je za 29. aprila u 14 sati

17.04.2024. 14:57
  • Podeli:
Dodik Sud BiH1-661fad5ac24da.webp Foto: SRNA

Pred Sudom BiH održano je ročište predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću na kojem su svedočili bivši direktori Službenog glasnika Srpske Milka Devušić i Vladimir Јanković.

Naredno ročište zakazano je za 29. aprila u 14 sati.

Tužilaštvo je iznelo dva od predloženih 59 materijalnih dokaza.

Dodik je na današnjem ročištu rekao da Tužilaštvo BiH pokušava iz ničega da donese relevantne dokaze.

"Nikakvih dokaza nema i pravi se improvizacija suđenja. Ovo je improvizacija celog slučaja", rekao je Dodik, poručivši da je i ovo dokaz "zlih namera Tužilaštva BiH".

Advokat Goran Bubić, branilac predsednika Srpske, rekao je da su Devušoćeva i Јanković, iako su svedoci Tužilaštva, u jednom trenutku svedočili protiv optužnice, prenela je RTRS.

Dodiku i Lukiću se sudi za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()