Obeležavanje 580. godišnjice: Patrijarh Porfirije u trodnevnoj poseti Eparhiji bihaćko-petrovačkoj

Osveštanje Hrama Svetog Nikolaja Čudotvorca u Manastiru Rmanj u Martin Brodu planirano je za subotu 14. septembar

12.09.2024. 10:41
  • Podeli:
Tan2023-10-1421222663_6 patrijarh porfirije foto media biro-652b95b4abf79.webp Foto: Tanjug/Media Biro

Patrijarh srpski Porfirije boraviće od danas u trodnevnoj poseti Eparhiji bihaćko-petrovačkoj i rmanjskoj povodom obeležavanja 580 godina od izgradnje Manastira Rmanj u Martin Brodu.

Doček patrijarha biće upriličen u 17 časova sati ispred Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu, saopšteno je iz Eparhije bihaćko-petrovačke i rmanjske.

Drugog dana posete patrijarh Porfirije posetiće Drvar, a doček će biti upriličen u 11.00 časova ispred Hrama Svetog Save.

Posle toga planirana je poseta Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u selu Nagrađe nadomak Drvara.

U eparhijskom saopštenju je najavljeno da će osveštanja Hrama Svetog Nikolaja Čudotvorca u Manastiru Rmanj u Martin Brodu planirano za subotu, 14. septembra, kao i Sveta arhijerejska liturgija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()