Opsadno stanje pred Sudom BiH pred dolazak Dodika

Tužilaštvo BiH je optužilo Dodika i Lukića, za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita

16.10.2023. 12:04
  • Podeli:
Nešić Sarajevo-652d03cc74d89.webp Foto: UNA

U Sarajevu je danas pojačano prisustvo policije, posbno na širem području oko zgrade Suda Bosne i Hercegovine u Opštini Novi grad, a povodom zakazanog ročišta i dolaska predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Novinari se već okupljaju ispred zgrade Suda BiH, a očekuje se i veći broj ljudi,  pa se pretpostavlja da Milorad Dodik neće ući na zvanični ulaz u zgradu Suda BiH, nego VIP procedurom kao štićena osoba, a sve u cilju da bi se izbegao bilo kakav incident.

Iako nema zvaničnih najava moguć je dolazak i određenog broja pristalica lidera SNSD-a u Sarajevo kako bi mu i na taj način dali podršku, što je razlog da stepen bezbednosti i broja policijskih snaga na terenu bude dodatno podignut.

Predsednik RS Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika za Republiku Srpsku Miloš Lukić trebalo bi da se izjasne o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, kojeg Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita koga Srpska ne smatra visokim predstavnikom, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Ročište je zakazano za 13 sati.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()