Šmit nema više opcija, osim da napusti BiH: Kovačević dao jasnu ocenu o visokom predstavniku

Stvari su jednostavne, Šmit samo treba da ih shvati, ističe Radovan Kovačević

03.11.2023. 20:45
  • Podeli:
PXL_070423_99261346 kristijan šmit Armin DurgutPIXSELL-6516b34abee77.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je danas da Kristijan Šmit nema više opcija, te da mu je na raspolaganju samo napuštanje BiH.

"Šmit treba da shvati da nije visoki predstavnik i tu su stvari jednostavne. Kaže da predsednik Republike Srpske i srpski član Predsedništva žive u nekom izolovanom svetu. U kakvom svetu to on živi", upitao je Kovačević u izjavi za RTRS.

Istakao je da su Milorada Dodika i Željku Cvijanović izabrali građani i da oni imaju demokratski mandat i legitimitet, što Šmit nema.

"Šmit je neko ko je u BiH zalutao. Iz svega onoga što je rekao i jutros, a i što je napisao u izveštaju, koji je poslao SB UN, jer nije visoki predstavnik, da bi ga tamo prezentovao, vidi se da ima jedno potpuno nerazumevanje sitacije. Kaže kako vladajuća koalicija u Srpskoj vodi nekakvu ludačku politiku i zalaže se za hipotetički izvorni Dejton. Gospodine Šmit, u izvornom Dejtonu piše da Šmit nije visoki predstavnik", rekao je Kovačević komentarišući Šmitovo gostovanje na BHRT gde je rekao da Dodik i Cvijanovićeva žive u nekom izolovanom svetu gde nisu svesni šta su problemi.

Јedina opcija, ponovio je Kovačević, jeste da Šmit napusti BiH i da pruži minimalnu šansu da ova zemlja rešava sama svoje probleme.

"Vidimo da je govorio da je potrebno da unutrašnji faktori u BiH sami rešavaju svoje probleme. To jeste ono što treba raditi. Prvi put se slažemo sa njim, a jedino što on treba, jeste da ode odavde", naveo je Kovačević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()