Stevandić: Šmit je 'debelo plaćen' za svoj zadatak

On je napomenuo da je Šmitova plata 24.000 evra

05.11.2023. 22:35
  • Podeli:
Tan2023-09-2013485884_6 nenad stevandić foto rade prelić-654807d9cc1d7.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras da se Republika Srpska bori za svoju imovinu od koje neće odustati, a da je visoki predstavnik Kristijan Šmit tu na zadatku za koji je "debelo plaćen".

"Mi se borimo za imovinu, ne za sebe i zbog toga je problem", rekao je Stevandić i dodao da se i pred Sudom BiH vodi proces protiv predsednika RS Milorada Dodika zato što je potpisao ukaz.

On je naglasio da sve to što je sada na sceni u BiH nije prema Dejtonskom sporazumu i da to znaju oni koji ga krše.

"Ako se zna da to nije prema Dejtonu, morate naći problematičnog čoveka koji će da radi ovo što sada radi Kristijan Šmit", rekao je Stevandić za ATV.

On je napomenuo da je Šmitova plata 24.000 evra, podsetivši i na akivnosti Pedija Ešdauna koji je, kako je naveo, takođe radio protiv Republike Srpske i njenih zvaničnika.

Foto: Profimedia

"Mi svoju kuću ne damo, sankcije ćemo podneti, ali ne možemo podneti da Republika Srpska nema imovinu. Napišite da je imovina Republike Srpske neprikosnovena i mi ćemo podneti ostavke", rekao je Stevandić.

Govoreći o nastupu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića u Savetu bezbednosti UN, Stevandić je istakao da je Komšić to činio u svoje ime.

Kako je naveo, ključna stvar je da je u Savetu bezbednosti UN obezbeđena podrška da se produži misija Altea.

On je pomenuo da je u subotu bio na sastanku sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da se u Evropi mnogo toga promenilo u poslednjih godinu dana, kao i da je Srpska na strani sveta koji se zalaže za mir svuda.

"Mi imamo krvava iskustva i dovoljno smo pametni da mislimo na sebe, poziciju srpskog naroda i Republiku Srpsku", zaključio je Stevandić. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()