Sud BiH odložio ročište Dodiku i Lukiću za 6. decembar

Predsednik RS i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita

21.11.2023. 10:37
  • Podeli:
Srn2023-10-1_154874_2 milorad dodik srna-6519a1467dbd9.webp Foto: Srna

Sud BiH prihvatio je zahtev odbrane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika za odlaganje ročišta koje je bilo planirano za sutra i zakazao novi pretres za 6. decembar, potvrdio je advokat predsednika Goran Bubić.

"Prihvatili su naš zahtev i zakazali novi pretres za 6. decembar u 13.00 časova", rekao je Bubić u izjavi za Srnu.

Odbrana predsednika Srpske uputila je juče Sudu BiH zahtev za odgađanje sudskog ročišta planiranog za sutra zbog službenog puta predsednika Republike Srpske u Mađarsku.

Dodik i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika jer njegovo imenovanje nije ptovrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Dodik i Lukić su 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli da ne razumeju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()