Tužilaštvo BiH traži pritvor do mesec dana za Debeveca i Mehmedagića

Predsednik Suda BiH i bivši direktor OSA uhapšeni u ponedeljak zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja

20.12.2023. 15:36
  • Podeli:
Tuzilastvo BiH_Anadolija-63bbfe174afe0.webp Foto: Anadolija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH zahtev za određivanje pritvora do mesec dana za predsednika tog suda Ranka Debeveca i bivšeg direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

To je potvrđeno u Tužilaštvu za sarajevsku N1 televiziju., a ono što sledi je, navodi se, da Sud BiH treba da zakaže ročište na kojem će se izjasniti o ovom predlogu Tužilaštva.

Ranije danas prvostepena komisija Visokog i tužilačkog saveta prihvatila je predlog Kancelarije disciplinskog tužioca da suspenduje uhapšenog predsednika Suda BiH Ranka Debeveca. Na ovu odluku Debevec ima pravo žalbe.

Debevec i Osmanagić su uhapšeni u ponedeljak, a obojica se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, odnosno za prisluškivanje zaposlenih u Sudu BiH i Tužilaštvu.

Beogradski advokat Goran Petronijević, koji je član tima odbrane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Sudu BiH, smatra da bi ova sudska institucija trebalo da obustavi rad do okončanja istrage protiv Debeveca i Mehmedagića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()