'Velika izmišljotina i laž': Dodik odbacio sve napade i optužbe koje dolaze iz institucija i organizacija SAD

 Dodik je ocenio da je odnos američkog ambasadora u BiH prema njemu klasični lični animozitet.

20.06.2024. 12:45
  • Podeli:
milorad dodik strahinja aćimović tanjug-667407dd857f1.webp Foto: Strahinja Aćimović Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponašanje Amerikanaca prema njegovoj porodici i političkom angažmanu velika izmišljotina i laž, a da "laž ne može biti politika" i zbog toga, tvrdi on, Amerika gubi moć.

 "Ona je i dalje najmoćnija zemlja na svetu, ali gubi moć. Moja porodica, za razliku od, recimo, porodice predsednika SAD, nema problema sa zakonom. Moj sin nije kažnjen za prekršaj, moja kćerka jednako tako, ali im je ugrožena egzistencija. Ne žalim se, ali kažem kako jeste", rekao je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je tako komentarisao poslednje sankcije koje su SAD uvele za dva pojedinca i sedam kompanija koji, kako se navodi, obezbeđuju glavne izvore prihoda za predsednika Republike Srpske i njegovu porodicu.

On je istakao da Amerika jeste velika sila, ali da u delovanju njenih eksponenata ima puno laži, puno pretpostavki, bez ikakvih valjanih činjenica.

"Celi svet terorišu činjenicom da upravljaju platnim prometom celog sveta i ovde pišu za mog sina i kćer, na koje sam ponosan i koji su dobri ljudi, a koji, naravno, mene podržavaju", naglasio je Dodik.

 Dodik je odbacio i sve napade i optužbe koje dolaze iz institucija i organizacija SAD.

"Mogu samo da komentarišem jednu stvar. Evo, dajte mi priliku. Kaže ovako: 'Svrha sankcija nije kažnjavanje, nego pozitivna promena u ponašanju'. Ne mogu da verujem da sam ja socijalno delinkventan", rekao je Dodik za "Dnevni avaz", komentarišući poslednje sankcije SAD, prenosi Srna.

Prema njegovim rečima, poražavaju činjenice da je za ekipu američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija važniji obračun sa njim, nego sprečavanje delovanja međunarodnog narko-kartela u BiH.

 Dodik je ocenio da je Marfijev odnos prema njemu klasični lični animozitet.

"Nemate nijednog ambasadora SAD u svetu koga ne poštuju. On ima svoju agendu, ispitujemo i mi šta on ima, videćemo šta će se pokazati, došli smo do nekih menjačnica. Znamo mi kuda idu crni tokovi, znamo kome se nose apanaže sveže odštampanih dolara. Naravno da su Amerikanci malo veći lopovi", rekao je predsednik Republike Srpske.

Dodik je rekao da mu u poslednje vreme stalno dolaze tužioci koji se pravdaju da to moraju da rade jer to od njih traže Amerikanci.

 "Prave finansijsku ekspertizu moje cele porodice. To je četvrti put u nekoliko godina. Nisam ponosan samo što tamo nije bogatstvo o kojem oni pričaju, ali jesam stabilan. To je tačno, ali da pričamo o onom bogatstvu, toga nema", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da nikada nije bio na sudu za bilo kakvu utaju poreza, kriminal i odbacio i insinuacije da je sa sinom Igorom vršio pritisak na budžet BiH i da je pokušao da protežira neku kompaniju bez konkurentskog postupka.  

Govoreći o aktuelnom političkom trenutku u BiH, Dodik je konstatovao da je BiH apsolutno došla u težak ćorsokak, jer su ljudi iz "trojke" veoma naivni, ali i nepouzdani.

"Oni misle da će se samo dodvoravanjem Amerikancima i Britancima dovesti do toga da oni poravnaju i odrade za njih posao. Mnogi vaši ljudi, odnosno Bošnjaci sa kojima ja komuniciram, koji su intelektualci, gnušaju se na te stvari", rekao je Dodik, koji je i lider SNDS-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()