Grčki piloti će obučavati ukrajinske za letenje na borbenim avionima F-16

Nakon što su Danska i Holandija saopštile da će poslati borbene avione F-16 Ukrajini, i Grčka se priključila tom paketu vojne pomoći

21.08.2023. 21:54
  • Podeli:
F-16_borbeni avion_vojni avion_Rumunsko vazduhoplovstvo_Foto Reuters-64e3c2b4ac62a.webp Foto: Reuters

Grčka će učestvovati u obuci ukrajinskih pilota za upravljanje borbenim avionima F-16, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Grčka će učestvovati u obuci naših pilota za F-16. Zahvalan sam na ovome", rekao je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom u Atini, prenosi Rojters.

Micotakis je naveo da Grčka "bezrezervno osuđuje" rusku invaziju, kao i da nikada  neće priznati ilegalnu aneksiju ukrajinske teritorije.

"Mi smo protiv kršenja međunarodnog prava i protiv smo svake nezakonite okupacije", poručio je grčki premijer.

Micotakis i Zelenski su na konferenciji za medije potpisali zajedničku izjavu o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine.

Juče su Danska i Holandija saopštile da će poslati borbene avione F-16 Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()