Interpol traži pomoć: Identitet 22 ubijene žene godinama je nepoznat

'Ako se sećate prijateljice, članice porodice ili koleginice koje su iznenada nestale, molimo vas dobro pogledajte i kontaktirajte nacionalnu policiju putem obrasca, ako imate bilo kakvu informaciju o nestalima'

10.05.2023. 13:09
  • Podeli:
Interpol_nestale žene_Foto YouTube INTERPOL-645b78698f611.webp Foto: YouTube / INTERPOL

Interpol je uputio apel javnosti da pomogne u identifikaciji tela 22 žene ubijene u Nemačkoj, Holandiji i Belgiji u razdoblju od nekoliko decenija i čiji identitet nikada nije utvrđen.

Ta međunarodna policijska organizacija želi da reši zaboravljene slučaje ubistava žena koja su se dogodila pre 10, 20, 30 pa čak i 40 godina, zbog čega je pokrenuta operacija pod nazivom "Identifikuj me".

Najstariji slučaj datira iz oktobra 1976. godine, kada je telo nepoznate žene pronađeno na parkingu uz autoput u Holandiji. Najnoviji je iz avgusta 2019. godine, a reč je o ženi čije telo je pronađeno u gradskom parku u Belgiji.

Nacionalne policije nisu identifikovale žrtve i zbog činjenice da te žene ne potiču iz zemalja u kojima su ubijene, prenosi N1.

Za svaku od 22 žrtve biće objavljene fotografije napravljene uz pomoć tehnologije rekonstrukcije lica i podaci o tome kada su tela pronađena, uz lične predmete pronađene kod žrtava.

"Ako se sećate prijateljice, članice porodice ili koleginice koje su iznenada nestale, molimo vas dobro pogledajte i kontaktirajte nacionalnu policiju putem obrasca ako imate bilo kakvu informaciju o nestalima", piše na stranici Interpola.

Upravnik baze DNK podataka u Interpolu Fransoa-Havijer Loran je za AFP rekao da se pretpostavlja da su neke od ubijenih žena iz zemalja istočne Evrope.

"Moguće je da se radi o ženama koje su se uputile na turističko putovanje, ali moguće je i da se radi o žrtvama trgovaca ljudima", rekao je Loran.

Slučajevi nisu međusobno povezani, ali im je zajednički međunarodni kontekst, dodao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()