Ministri EU kažnjavaju Moskvu zbog smrti Navaljnog: Odobren novi režim sankcija protiv Rusije

U izveštaju se navodi da će se na novoj list sankcija naći oko 20 pojedinaca i subjekata, što će biti prvi korak novog režima sankcija.

27.05.2024. 14:16
  • Podeli:
evropski parlament eu pixabay-6537a3c9854c5.webp Foto: Pixabay

Ministri spoljnih poslova EU odobrili su novi režim sankcija Rusiji u vezi sa navodnim kršenjem ljudskih prava nakon smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, javila je nemačka novinska agencija DPA, pozivajući se na neimenovane diplomate.

U izveštaju se navodi da će se na novoj list sankcija naći oko 20 pojedinaca i subjekata, što će biti prvi korak novog režima sankcija.

DPA piše da će novi režim, pre svega, biti usmjeren na pojedince i subjekte koji su, navodno, odgovorni za "suzbijanje aktivnosti opozicije u Rusiji", te da će pojedincima biti zabranjen ulazak u EU, a njihovi računi u bankama u članicama bloka biće zamrznuti.

Izvor u EU potvrdio je da je odluka odobrena, te da su među sankcijama restriktivne mere povezane sa situacijom u Rusiji u vezi sa "ljudskim pravima, slobodom govora i političkim zatvorenicima".

EU je u martu uvela lične sankcije za nekoliko ruskih pojedinaca i organizacija u vezi sa smrću Navaljnog, koji je preminuo u zatvoru 16. februara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()