Oglasila se ruska ambasada u Vašingtonu: Slanje vojne pomoći Ukrajini je vrhunac licemerja

ašington neće odustati od koncepta borbe protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca, kažu iz ruske ambasade

30.08.2023. 08:24
  • Podeli:
Ukrajina rat u Ukrajini ukrajinski vojnici ukrajinska vojska Reuters-63bbfb52e06d2.webp Foto: Reuters

Povodom američkog novog paketa vojne pomoći Ukrajini oglasila se ruska ambasada u Vašingtonu.

Zvanična ambasada je ovaj potez Vašingtona nazvala "vrhuncom licemerja".

"Pomenuta isporuka HIMARS-a i PVO granata, kao i druge municije u vrednosti od četvrt milijarde dolara, propalom režimu (Volodimira) Zelenskog je vrhunac licemerja. Tim pre što zvaničnici SAD vojnu pomoć pripisuju 'brizi' za narod Ukrajine. U stvarnosti, Vašington neće odustati od koncepta borbe protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca", navodi se u saopštenju ambasade, objavljenom na njenom zvaničnom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

Kako navode iz ambasade, izjave američkih političara govore da "životi građana drugih zemalja nisu mnogo važni" za Sjedinjene Države.

Američki državni sekretar Entoni Blinken najavio je u utorak novi paket pomoći Ukrajini od 250 miliona dolara. 

"Ovaj paket sadrži rakete AIM-9M za protivvazdušnu odbranu, municiju za artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti (HIMARS), artiljerijsku municiju 155 mm i 105 mm, opremu za uklanjanje mina, 'Javelin' i druge protivoklopne sisteme i rakete, kao i vi[e od tri miliona komada municije", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()