Pisotrijus: Nemam kristalnu kuglu, ali Rusi proizvode više oružja nego što im treba za Ukrajinu

Veći deo onoga što se proizvede ne šalje na front, već ide u skladišta, kaže Pistorijus

25.04.2024. 15:47
  • Podeli:
Tan2023-07-1618022794_7 ukrajina rat AP PhotoLibkos-64b655d746740.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus tvrdi da Rusija proizvodi više oružja nego što joj je potrebno da nastavi svoju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

U intervjuu za televiziju ARD, upitan je da li deli strah baltičkih zemalja da će Rusija moći da napadne teritoriju NATO za nekoliko godina, on je odgovorio da nema kristalnu kuglu za predviđanje budućnosti, preneo je TASS.

"Ali ono što vojni stručnjaci i specijalisti za oružje kažu jeste da Rusija povećava proizvodnju oružja", rekao je on. 

Pistorijus je istakao da se veći deo onoga što se proizvede ne šalje na front, već ide u skladišta.

Prema rečima nemačkog ministra odbrane, ceo NATO će biti uključen u slučaju eskalacije.

"U tom slučaju trebalo bi da budemo u stanju da se odbranimo, da vodimo rat koji će nam biti nametnut. Zato sada ne štedimo napore da pravilno opremimo oružane snage u Evropi, u NATO", dodao je on. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()