Predsednički izbori u SAD: Duhovni guru Opre Vinfri biće prvi izazov Bajdenu

Predsednički izbori u SAD održaće se naredne godine

05.03.2023. 09:34
  • Podeli:
Merijen Vilijamson profimedia-0500568937-6404540b7ef06.webp Foto: Reuters

Merijen Vilijamson iz redova američkih demokrata ima 70 godina, već se jednom kandidovala na predsedničkim izbora, a sada je objavila svoju kandidaturu i za naredne koji će se održati 2024. godine.

Vilijamsonova je poznati motivacioni govornik i "duhovni guru" voditeljke Opre Vinfri, a tokom kampanje 2020. godine pozvivala je "duhovno isceljenje". Nije postigla zapažen rezultat.

Nakon neuspeha 2020. godine, objavljena kandidatura znači da će se u drugom pokušaju kandidovati za predsedničke izbore 2024. godine kao i aktuelni predsednik Džo Bajden.

Biće to za Bajdena i prvi izazov unutar Demokratske stranke, iako on još uvek zvanično nije objavio svoju kandidaturu.

"Kandidovala sam se i pre za izbore. Nisam naivna po pitanju određenih sila koje nemaju nameru da u ovu priču puste bilo koga ko nije u skladu sa njihovim planovima", rekla je Vilijamson u Vašingtonu.

Kako je ističe Vilijamsonova, Demokratska stranka se udaljila od partije kakva je bila u vreme američkog predsednika Frenklina Ruzvelta. Razlog tome su ekonomske nepravde, koje pogađaju milione Amerikanaca usled uticaja korporativnog novca američkog političkog sistema.

"Protivnik nije specifična situacija. Protivnik je ekonomska postavka koja se nadvila ovom zemljom prethodnih 50 godina", poručila je Vilijamsonova, koja o nasleđu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa govori kao o "mračnoj psihičkoj sili kolektivizovane mržnje". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()