Rusi tvrde da Ukrajinci gomilaju oružje u nuklearkama

Ruske i ukrajinske snage međusobno optužuju jedni druge za granatiranje e

23.01.2023. 10:45
  • Podeli:
Reaktor_Zaporožje_Energoatom.jpg Foto: Agencija Anadolija (AA)

Postoje pouzdani dokazi da ukrajinska vojska na teritorijama nuklearnih elektrana pravi zalihe naoružanja i municije koje je dobila od Zapada, rekao je direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

On je rekao da to obuhvata sisteme HIMARS I MLRS, protivvazdušnu odbranu, kao i artiljerijsku municiju velikog kalibra.

Komanda ukrajinske armije krije municiju i naoružanje na teritoriji atomskih centrala jer shvata da ruske oružane snage neće napadati teritorije nukelranih elektrana zbog straha od nuklearne katastrofe, dodao je ovaj zvaničnik.

Ruske i ukrajinske snage mesecima optužuju jedni druge za granatiranja oko nuklearne elektrane Zaporožje koja se nalazi u ruskim rukama ali u njoj rade ukrajinski tehničari.

Podsetimo, međunarodna agencija za atomsku energiju IAEA rasporedila je misiju u nuklearnu elektranu Rovno u Ukrajini, saopštio je prošle nedelje generalni direktor Rafael Grosi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()