Sijarto: Mađarska neće staviti veto na dodatne sankcije EU Rusiji

Evropska unija je do sada Rusiji uvela 12 paketa sankcija

19.02.2024. 17:59
  • Podeli:
profimedia-0730731600 Peter Sijarto-63bd5277b4746.webp Foto: Profimedia

Uvođenje dodatnih sankcija EU Rusiji nema smisla i samo nanosi štetu ekonomiji bloka, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"EU nastavlja sa propalom strategijom (uvođenja sankcija)", rekao je Sijarto na konferenciji za novinare u na marginama sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu.

On je, međutim, naglasio da Mađarska neće staviti veto na sankcije, preneo je Rojters.

Nekoliko ministara založilo se pred početak sastanka za uvođenje dodatnih sankcija Rusiji.

Evropska unija je do sada Rusiji uvela 12 paketa sankcija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()