UNA u Ankari: Sve spremno za inauguraciju Erdogana, stižu državnici iz celog sveta

Predsednik će položiti zakletvu u Velikoj narodnoj skupštini Turske, čime će zvanično započeti svoj novi mandat

03.06.2023. 13:33
  • Podeli:

U Ankari se danas održava inauguracija predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Na svečanosti se očekuje prisustvo velikog broja zvanica iz celog sveta, među kojima su i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović je još juče otputovao u Tursku, dok će mu se danas pridružiti i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović i član Predsedništva Željko Komšić.

Takođe, inauguraciji će prisustvovati i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i lider SDA Bakir Izetbegović.

Inače, kako javlja reporterka UNE sa lica mesta, kontrole za ulazak na ceremoniju su rigorozne i traju pola sata, pa je čak pet sati uoči same inauguracije na ulazu bila ogromna gužva.

Erdogan će položiti zakletvu u Velikoj narodnoj skupštini Turske u 14 sati, po lokalnom vremenu, čime će zvanično započeti svoju dužnost.

Nakon ceremonije polaganja zakletve, Erdogan će posetiti Anitkabir, Ataturkov mauzolej, a potom i prisustvovati ceremoniji inauguracije u predsedničkoj palati u Ankari.

Podsećamo, Redžep Tajip Erdogan je pobedio u drugom krugu predsjedničkih izbora sa 52,18 odsto glasova, dok je opozicioni kandidat Kemal Kiličdaroglu osvojio 47,82 odsto, pokazali su konačni rezultati koje je objavilo Vrhovna izborna komisija Turske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()