Velika Britanija šalje paket vojne pomoći Ukrajini: 65 miliona dolara podrške

Na samitu NATO veliki broj zemalja odlučio se za dodatnu pomoć Ukrajini

12.07.2023. 09:38
  • Podeli:
Riši Sunak_Rishi_Foto Reuters-63caf279212ef.webp Foto: Reuters

Velika Britanija će Ukrajini obezbediti paket vojne pomoći od 65 miliona dolara za potrebe popravke opreme i uspostavljanja vojnog rehabilitacionog centra.

Paket podrške predstavlja najnoviji doprinos Britanije sveobuhvatnom paketu pomoći NATO- a Ukrajini, navedeno je u zajedničkoj deklaraciji, prenosi Kijev independent.

Velika Britanija će se pridružiti drugim zemljama članicama u obezbeđivanju ukrajinskih odbrambenih snaga sa više metaka municije Challenger 2 i dodatnim zalihama borbenih i logističkih vozila.

Vojna pomoć Ukrajini je centralna tema samita NATO koji je u utorak počeo u Viljnusu. 

Britanski premijer Riši Sunak rekao je prvog dana samita da će „ogromna podrška članica NATO-a poslati snažan signal predsedniku Putinu i vratiti mir Evropi“, podseća kijevski portal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()