Vlada Slovačke saopštila teške vesti: Premijer Robert Fico u životnoj opasnosti

Slovački mediji su naveli da je uhapšen atentator (71) i da je iz grada Levice u Slovačkoj

15.05.2024. 16:32
  • Podeli:
Robert Fico_foto_Reuters-651913d791472.webp Foto: Reuters

Na premijera Slovačke Roberta Fica danas je izvršen atentat, a posle niza oprečnih informacija vlada je saopštila da mu je život ugrožen i da je prebačen helikopterom u bolnicu u Banskoj Bistrici.

Na Ficovom Fejsbuk nalogu navedeno je da mu je život ugrožen, bez preciziranja gde je pogođen.

"Na Fica je izvršen atentat. Više puta je pogođen i trenutno se nalazi u životnoj opasnosti. Njega su helikopterom prevezli do obližnje Banske Bistrice, jer bi trajalo predugo da dođe do Bratislave zbog neophodnosti hitne operacije. Narednih nekoliko časova je ključno", navodi se na Ficovom Fejsbuk profilu.

Slovački mediji su naveli da je uhapšen atentator (71) i da je iz grada Levice u Slovačkoj.

Nešto ranije, slovački mediji su preneli da je atentator prišao iz mase Ficu u gradu Handlova, gde se održavala sednica vlade i da mu je uzviknuo "Robo, dođi ovamo", pre nego što je ispalio dva ili tri hica u njega.

Telohranitelji su ga brzo ubacili u automobil, dok je policija odmah savladala napadača.

Mediji su preneli da je pogođen u stomak, ekstremitet, moguće i u grudni koš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()