Zelenski na istoku Ukrajine: Na prvoj liniji fronta predstavio novog komandanta Združenih snaga

Zelenski je održao sastanak o bezbednosnoj situaciji u regionu i saslušao izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog,

26.06.2024. 14:01
  • Podeli:
volodimir zelenski x@ZelenskyyUa-667c02d2b444c.webp Foto: x@ZelenskyyUa

 Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predstavio je danas, u okviru radne posete Donjeckoj oblasti, novoimenovanog komandanta Združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrija Gnatova.

"Razumem da je ovo jedna od najodgovornijih misija, verovatno jedna od najtežih pozicija u vojsci, posebno tokom rata. Stoga želim da vam poželim efikasan rad, uspeh i, zaista, pobedu - kao rezultat odgovarajućih akcija. Zaista želim da zapamtite da su najvažniji naši ljudi i učinite sve da sačuvate maksimalan broj osoblja", rekao je Zelenski, objavljeno je na sajtu predsednika Ukrajine.

Zelenski je održao sastanak o bezbednosnoj situaciji u regionu i saslušao izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, načelnika Oblasne vojne uprave Donjecka Vadima Filaškina i šefa administracije SBU u oblastima Donjecka i Luganska Aleksandra Nadtočija.

 Sirski je izvestio o situaciji na liniji fronta u Donjeckoj oblasti i u odvojenim oblastima u Harkovskoj oblasti, Luganskoj oblasti, Zaporožju i Hersonskoj oblasti. On je informisao o toku popune brigada, dinamici prijema municije i njihovoj potrošnji.

Zelenski je naložio da se uzme u obzir povećana potreba za dronovima u Pokrovskom pravcu prilikom distribucije bespilotnih letelica između različitih oblasti fronta, kao i da se pojednostavi postupak izdavanja dokumenata koji potvrđuju uništenje stambenih objekata u oblasti fronta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()