Alarmantno: U Kini ove godine zabeleženo najtoplije proleće od kada su počela merenja

Temperature su u većini regiona širom Kine tokom proleća ove godine bile za jedan do dva stepena više od prosečnih

04.06.2024. 09:32
  • Podeli:
kina, visoke temperature u kini - shutterstock-665ebddb76d1d.webp Foto: Shutterstock

U Kini je ove godine zabeleženo najtoplije proleće otkako su počela merenja, a prosečna temperatura na nivou cele zemlje između marta i maja dostigla je 12,3 stepena Celzijusa.

To je za 1,4 stepena više nego prethodni rekord koji je bio 10,9 stepeni u istom periodu prethodnih godina, objavio je Global tajms.

Temperature su u većini regiona širom Kine tokom proleća ove godine bile za jedan do dva stepena više od prosečnih.

U južnokineskoj provinciji Hajnan 30. aprila je zabeležena najviša temperatura ovoga proleća u Kini od 42,8 stepeni.

Meteorološki zapisi u Kini se beleže od 1961. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()