Po bakinom receptu je neprevaziđen
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za savršen sataraš, pun povrća i vitamina.
A za čuveni penasti krompir pire:

Crni luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta na ulju dok lepo ne požuti. Papriku isecite na trake ili kocke, kako vi volite, i je dodajte luku. Papriku pržite zajedno sa lukom dok lepo ne omekša.
Kada paprika i luk omekšaju, dodajte oguljeni paradajz, koji ste prethodno isekli na komade. Sve zajedno krčkajte i pržite dok se lepo ne uprži i ne zgusne. Pred kraj dodajte jednu kašiku suvog začina, promešajte i sataraš je gotov.
Priprema penastog krompir pirea:
Krompir oljuštite, isecite i skuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Sklonite ga sa vatre. Ocedite krompir, ali sačuvajte vrelu vodu u kojoj se kuvao. U vreo krompir dodajte jednu kašičicu suvog začina i jednu kašičicu belog luka u granulama. Sve to izmiksajte, pa polako dodajte vrelu vodu u kojoj se krompir kuvao. Miksajte dok ne dobijete vazdušastu i penastu teksturu pirea.
Služite topli sataraš preko vazdušastog pirea. Prijatno!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







