Napravite punjene paprike po tradicionalnom receptu i zapecite ih u rerni.
Pored tradicionalnih sarmi punjene paprike su jedno od najzastupljenijih jela na našoj trpezi.
Pripremaju se na različite načine, a većini su omiljene punjene paprike mesom. Ovaj recept je jednostavan i onima koji nisu vešti u kuhinji, a nema dugog stajanja pored šporeta jer su zapečene u rerni.
Što je najbolje ukoliko napravite veću količinu imaćete ručak za dva dana, jer što se više krčkaju i podgrevaju to su ukusnije.
Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine.
Sve dobro izmešajte, a najbolje da smesu mešate rukama da se svi sastojci lepo povežu. Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa.
Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike. U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.
Pokrijte sud folijom, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peku. Posle 45 minuta skinite foliju i pustite još pola sata da se paprike zapeku.
Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.