Sendvič za šampione: "Napakujte" piletinu na heljdin hleb i humus i "pucaćete" od zdravlja i sitosti

Nema šanse da pogrešite, biće vam zahvalni i stomak i duša

11.02.2025. 07:15
  • Podeli:
sendvič sa heljdinim hlebom i humusom, heljdin hleb od heljde, humus, paprika - shutterstock_1865321053-67a9daee6cf3c.webp Foto: Shutterstock

Kada ljudi reše da se hrane zdravo, često se desi da se prilično brzo uhvate za glavu i padne im mrak na oči - zamišljaju bljutave obroke, izgladnelost i hranu koja ima ukus kao karton od jaja... ili bilo koji drugi karton. Ali, to baš i nije tako.

Da biste videli da nema razloga za brigu, dajemo vam recept za zdrav - moćan, hranljiv i preukusan sendvič - koji može da jede i neko kome je samo zdravlje na pameti, ali i neko ko hoće nešto konkretno da prezalogaji pre nego što se upusti u borbu sa svakodnevnim obavezama.

Potrebne namirnice:

* Hleb od heljdinog brašna - može domaći, ako ste majstor za testo, ali može i iz pekare. Ako se odlučite za domaći, odnosno da ga pravite sami - savršeni recept je OVDE.

* Humus - da se ne lažemo, može kupovni, ali ako vam nije teško, napravite domaći (leblebije, beli luk, tahini, limun i maslinovo ulje - ništa strašno). Recept za sjajni domaći humus možete da pogedate OVDE.

* Sveža paprika (crvena ili žuta, ali ona mesnata, da hrskne kako treba) - za malo slatkastog ukusa i osveženja.

* Mladi sir - kremast, blag, savršeno se slaže s humusom.

* Piletina na grilu (ili kuvana, ako volite mekše) - čisto da ne bude da smo samo na biljkama.

Postupak sklapanja sendviča ide ovako:

1. Ako koristite domaći heljdin hleb, obavezno ga malo tostirajte - bolje se drži i lepše krcka. Ako je kupovni, pa... ni tada malo tostiranja neće da mu škodi.

2. Namažite humus obilno, nemojte da štedite - neka bude bogato, da se hleb ne oseća zapostavljeno.

3. Poređajte piletinu - može u trakicama ili u sitnijim komadima, kako vam volja, ili, da kažemo - zavisi od vaših umetničkih sklonosti.

4. Preko svega ovoga stavite mladi sir - ako volite da se fino razmazuje, možete i da ga malo izmrvite - ako ne želite previše da komplikujete, samo ga pospite po sendviču.

5. Dodajte seckanu papriku za hrskavost i šmek.

Zatvorite sendvič i presecite ga kako volite - dijagonalno ako hoćete da deluje profi, pa da uslikate to za društvene mreže ako biste da objavite svoje dostignuće, ili pravo po sredini, ako vam je stil više "neću da filozofiram, nego hoću da jedem".

I to je to, imate zdrav, ukusan sendvič koji može da bude - uz neki kefir ili jogurt - doručak za šampione, ali i ručak (isto za šampione) ako se posluži uz neke supice ili čorbice, uz onaj fensi-šmensi presek po dijagonali koji smo već pominjali. Na kraju - uživajte i prijatno.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()